שאלה אמיתית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

08/08/2007 | 10:13 | מאת: נירה

האים יש אפשרות למיגור תופעת החרדה והתקפיי החרדה לנצח?????.. או שלעולם נזדקק לכדורים נוגדיי חרדה ???????.. פשוט ישנם רופאים שמסבירים שאחריי מספר שנים של נטילת תרופות נוגדות חרדה "החומרים במוח" לומדים להתנהג "נכון" ואז אין צורך יותר בתרופות שכיביכול רק מלמדות את החומרים במוח להתנהל נכון בקיצור: האים לנצח נשתה כדורים ? נחיה ללא רגשות ,אורגזמה מסקס, וערנות, או שיש תקווה???????????????

08/08/2007 | 21:06 | מאת: ד"ר עופר שמגר

נירה שלום, המוח לא עובר תיקון ע"י כדורים נגד חרדה. הכדורים אינם מרפאים שום דבר אלא רק מאזנים את המצב. הדבר דומה לטיפול ביתר לחץ דם, בו הטיפול לא מרפא את הבעיה אלא מאזן את לחץ הדם, ועם הפסקת הטיפול התופעה נצפית שוב. אז מה עושים? בחלק מהמקרים חל ריפוי ספונטני. אנחנו לא יודעים לנבא אצל מי זה יקרה ומתי. ניתן "לרפא" התקפים ע"י טיפול פסיכולוגי קוגנטיבי- התנהגותי. ואם לוקחים תרופות, יש לנסות ולהחליף טיפול עד למציאת הטיפול שיעזור לאזן את המצב עם מינימום תופעות לואי.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה