adronax

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

03/08/2007 | 15:08 | מאת: אני

היי אני נוטלת כחצי שנה 2 ציפרלקס 20 מ"ג וכדור אחד של אדרונקס לא רואה שינוי כל כך גדול .... לא מבינה למה האדרונקס הוסף לי... אחרי חודש של תופעות לוואי קשות נשארה בעיית השינה... מתעוררת לעיתים קרובות, קשיים להרדם... את האדרונקס קיבלתי כי אמרתי שאין לי מוטיבציה לכלום בבקשה האיר עיניי לגבי השילוב... והאם אתה חושב שכדאי לנסות משהו אחר בגלל שלא מרגישה שינוי כזה גדול... הבעיה שהתלוננתי עליה היתה שאין לי שמחת חיים וחשק לכלום

04/08/2007 | 21:19 | מאת: ד"ר עופר שמגר

כשזה לא הולך- אז סימן שצריך שינוי. חצי שנה תחת טיפול כזה מספיקה בכדי להבין שהטיפול לא השיג את שלו. האדרונקס הוא טיפול נוגד דיכאון שלעיתים עוזר יותר מאחרים כאשר יש ירידה במוטיבציה ובאנרגיה. אבל לא תמיד... אם אין שיפור משמעותי-כדאי להחליף את כל הטיפול. יש לא מעט אופציות אחרות. אינני מכיר תרופה שהיא "טובה יותר" מאחרות. ההבדלים הם בעיקר בסיכויים לתופעות לואי שונות. כדאי גם לשקול טיפול פסיכותרפויטי, עדיף בגישה קוגנטיבית, שהוא קצר ויעילותו מוכחת.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה