השמנה ותנועות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

08/01/2008 | 20:46 | מאת: עמירם

שלום בשל בעיות חרדה הומלץ לי מינון נמוך של אנטי פסיכוטי כפרפנן 4 מ"ג הבנתי שפרפנן יש לו תופעות לוואי של טרדיב דיזקניה וכן של השמנה, אם כן רציתי לשאול האם בתרופה בשם מודאל 50 מ"ג יש גם תופעת לוואי של השמנה וחשש לטרדיב דיסקניה או פחות מפרפנן?

08/01/2008 | 22:16 | מאת: ד"ר עופר שמגר

עמירם שלום, לשתי התרופות תופעות לואי דומות. יחד עם זאת בשתיהן מדובר על מינון נמוך יחסית בו הסיכוי לתופעות לואי נמוך. בכל מקרה, אם תראה שמתחילה עליה במשקל או הפרעות תנועה תוכל להפסיק מיד. ההשמנה הפיכה תמיד, וגם טרדיב דיסקינזיה בד"כ נעלמת, אבל במקרים נדירים היא יכולה להשאר. ושוב- במינון כזה הסיכון לתופעות לואי ממש נמוך.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה