סרוקסט וירידה בסודיום

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

27/12/2007 | 16:01 | מאת: אסף

שלום לכם! אמי כבת 70 החלה בשימוש בסרוקסט - לקחה כבר חצי כדור במשך שבוע, מכיוון שהבנתי שעלולה להיות השפעה על רמת הסודיום, רציתי לדעת האם יש קשר לעובדה שלפני כמה שנים היתה לה ירידה ברמת הסודיום עקב כדור ליתר לחץ דם (דיזיאתוזיד)- האם זה מעלה את הסיכוי לרגישות גם לסרוקסט או שזה בלתי תלוי? יתכן שסרוקסט יפגע בסודיום וכדור אחר מאותה משפחה לא יפגע? לאחר כמה זמן שימוש צריך לבדוק את רמת הסודיום? בברכה, אסף

27/12/2007 | 19:57 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אסף שלום, אין קשר בין התופעה שקרתה עקב הדיזותיאזיד לבין הטיפול בסרוקסאט. אמנם שתי התרופות עלולות להוריד את רמות הסודיום, אבל מדובר במנגנון שונה לחלוטין. ירידת סודיות עקב נטילת סרוקסאט היא נדירה יחסית. ניתן לעקוב אחרי רמות הסודיום אחרי חודש ואחרי חודשיים מתחילת הנטילה. אם זה תקין אין צורך במעקב שגרתי, אלא אם מופיעות תופעות חדשות של חולשה. רק בריאות!

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה