קשר בין תרופות לבעיות שתן

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

25/12/2007 | 00:30 | מאת: דורון

שלום ד"ר, לאחרונה, וזה כמה חודשים, יש לי בעיה במתן שתן. בכל פעם שאני מסיים, לאחר מספר דקות אני מרגיש שיש עוד שתן להוציא, לפעמים זה יוצא לבד, ולא מדובר בכמה טיפות... עכשיו אני כבר קרוב לשלוש שנים נוטל אדרונקס, במינון של 4 מ"ג, לפעמים יותר, לפעמים פחות. בעבר הייתה לי בעייה של כאב חד בראש הפין, כאשר הייתי נותן שתן או מגיע לסיפוק מיני. אז לא הצלחתי להבין אם זה נגרם על ידי הכדורים עצמם, לא מהפסיכיאטר, ולא מכמה אורולוגים. הכאבים עברו רק אחרי תקופה מסוימת. השאלה אם האדרונקס יכול לגרום גם לבעיות בשתן? היום קיבלתי את בדיקות השתן, ונרשם שהכול תקין... תודה מראש ולילה טוב, דורון שאלה נוספת, האם את מכיר את הספר "בוחרים להרגיש טוב" וכן ספרים אחרים של אותו פסיכיאטר? האם לדעתך הם מומלצים לקריאה ולשילוב בטיפול.

25/12/2007 | 22:18 | מאת: ד"ר עופר שמגר

דורון שלום, אדרונקס עלול לגרום לביות במתן שתן. בדיקת שתן במעבדה לא יכולה להראות את הבעיה אלא רק בדיקה ע"י אורולוג. בענין ספר- אינני מכיר אותו. אני מאמין שכל אדם צריך למצוא את דרכו להתחזקות נפשית, ואם אתה מתחבר לספר מסויים כמקור להנחיה ומתן כוח להתמודדות, אז זה בסדר גמור. רק בריאות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה