מינון סרוקסט

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

24/12/2007 | 17:17 | מאת: שי

אני משתמש על פי המלצת פסיכיאטר מזה כחודשיים עקב תופעות חרדה של כ 5 שנים. התחלתי במינון 20 מ"ג בצהריים ועליתי עד 40 מ"ג שעשה לי רע מאוד שאלות: 1. האם ישנם מטופלים ש 20 מ"ג משפיע לטובה ואין צורך להוסיף. 2. האם יתכן שמטופלים אינם יכולים "לסבול" יותר מ 30 מ"ג? 3. איך מומלץ לחלק מינון של 30 מ"ג או 40 מ"ג? האם בולעים יחד פעם אחת ביום או שמומלץ לחלק בהפרשי שעות. 4. לאחר איזו תקופה מורגשת הטבה בעליית מינון? 5. כאשר מגיעים למינון שמתאים אינדבדואלי לאדם האם לאחר תקופה יורד תלות בבנזודיזאפינים כמו לוריוואן?

24/12/2007 | 21:43 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שי שלום, לא כל המטופלים סובלים את הסרוקסאט. לחלק קשה כבר עם 20 מ"ג, לחלק 30 ולחלק 40 מ"ג. זה משתנה מאדם לאדם. אצל הרבה מטופלים 20 מ"ג לא מספיק לחרדה, ויש צורך להעלות את המינון, לפעמים מגיעים עד 60 מ"ג ליום. חלוקת המינון על-פני שעות היממה אינה חשובה. כל אחד צריך לחלק את זה כפי שנוח לו. ההטבה בהרגשה מגיעה אחרי 3-4 שבועות מהעליה במינון. בד"כ כאשר מרגישים יותר טוב כבר לא צריכים מינונים גבוהים של בנזודיאזפינים ובמקרים מסויימים המטופלים מצליחים להפסיק לגמרי את נטילתם.

25/12/2007 | 17:46 | מאת: שי

ראשית, תודה לתשובתך. ההרגשה שלי היא שכל פעם לאחר נטילת סרוקסאט 20 מ"ג החרדה גוברת ונוצר בגוף מצב/תחושה של אי שקט במקום רוגע. האם הדבר נובע ממינון נמוך יחסית של 20 מ"ג? בכל מקרה ביקש הרופא המטפל לעלות אם אפשר עד 40מ"ג ואם לא ניתן לפחות 30מ"ג כאשר הוא אומר שניתן לבלוע גם בבת אחת את כל המינון. ידוע לי על בשרי כי לאחר עלית מינון תופעות הלוואי מתבטאות באי שקט, הרגשת סטרס, הגברת חרדה וכויו"ב. האם לדבריך לאחר 3-4 שבועות מיום עליה במינון אמור להיות הטבה?

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה