תופעה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

23/12/2007 | 18:15 | מאת: dearjohn

לאשתי בת ה-61 אירעה פעמיים התופעה הבאה: קיבלה לחץ בצד ימין של החזה שהקרין עד לתחושת חנק בגרון, אך ללא קוצר נשימה. לאחר שתיית מים נעלמה התופעה. בדיקת ECG הראתה שאין בעיה קרדיולוגית. אחת האפשרויות שהועלו: הדבר נגרם משתייה בלתי מספקת - יובש. אודה לדעתך - היתכן קשר עם לחץ נפשי?

23/12/2007 | 22:16 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, בדיקת ECG אינה שוללת בעיה קרדיולוגית. בגיל 61, עם סימנים כפי שאתה מתאר, רצוי להגיע להערכה מקיפה הרבה יותר לשלילת בעיה לבבית. מקור נפשי לתלונות הוא אפשרי, אבל ניתן לדבר על זה רק לאחר הערכה מקיפה ויסודית ששוללת בעיה גופנית. פרט לבעיה לבבית צריך לשלול גם בעיה של דרכי העיכול כמו אולקוס, בעיה הורמונלית כמו פעילות יתר של בלוטת התריס וכיוצא באלה. רק בריאות.....

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה