חרדות ממחלות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

19/12/2007 | 11:32 | מאת: רותי

שלום, אולי אתחיל בכך שרב החיים שלי הייתי היפוכונדרית במידה זו או אחרת ועם מצבי רוח משתנים. אני גם מאמינה שלקיתי בדיכאון שאחרי הלידה לפני כ-20 שנה. לפני כשנתיים תוך 24 שעות,גם פוטרתי מעבודתי וגם נודע לי שאימי חלתה בסרטן. המשכתי לתפקד ולעשות מה שצריך - לחפש עבודה חדשה ולטפל באימי (שיחסית טופלה היטב ובשלב מוקדם של המחלה) אך אח''כ קרו עוד דברים שבעיקר קשורים למצב הבריאותי שלי או של בני המשפחתי וכבר לא הצלחתי להתמודד ולכן רופא רשם לי ''פרוזאק''. תרופה זו השפיעה עליי רע מאוד, קודם כל היא גרמה לי לשלשולים שנמשכו 3 שבועות אך בעיקר גרמה לי להתקפי חרדה. ברצוני לציין שלא סבלתי מזה אף פעם לפני לקיחת התרופה. לקח לי כשבוע להבין את הקשר בין לקיחת התרופה ובין תופעות הלוואי הללו ואז הפסקתי התרופה והתלחתי טיפול פסיכולוגי. הטיפול לא ממש עוזר - חוץ מאשר להבין את הקשר בין מצבים נפשיים שלי לתחושות/כאבים פיסיים שאני מרגישה - ולפני חצי שנה התחלתי לקחת אלטרולט 20 מג שאמור גם להקל על תסמונת המעי הרגיש ממנו אני סובלת. סה''כ אני בטיפול פסיכולוגי כבר שנה וחצי וטיפול תרופתי חצי שנה ועדיין יש לי ירידות במצבי רוח וחרדות ממחלות שלי או של בני משפחתי. - האם אתה יכול להמליץ על פתרון נוסף-אחר שיכול להקל עליי? ברצוני לציין שאני בת 45 ותופעות אלו מחריפות מאוד לפני וסת. בתודה מראש על עזרתך, רותי

19/12/2007 | 22:19 | מאת: ד"ר עופר שמגר

רותי שלום, טיפול תרופתי שלפעמים עוזר במצבים אלו הוא סימבלתה- כיוון שיש לו גם השפעה על מצב הרוח וגם על כאבים. כדאי מאד לעשות כמה שיותר פעילות גופנית. לאורך זמן יש לזה השפעה מיטיבה מאד משמעותית. הרבה הצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה