Olanzapine לטיפול/הפחתת גימגום

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

19/12/2007 | 00:59 | מאת: משה

לתרופה הנ"ל שבמקור יועדה לסכיזופרנייה , יש הצלחה יחסית בשיפור ניכר בשטף הדיבור בקרב מגמגמים. לא אצל כולם ולא באותו שיעור אבל יש כאלו ששיפרו ב 80% את שטף הדיבור לאחר נטילת התרופה. שאלתי כמגמגם, מה עלי לעשות אם אני מעונין לבחון את השפעת התרופה עלי ? האם לפנות לרופא המשפחה ? האם רק פסיכיאטר יכול לרשום מרשם לתרופה זו ? בתודה משה

19/12/2007 | 21:53 | מאת: ד"ר עופר שמגר

משה שלום, עקרונית רק פסיכיאטר יכול לרשום את התרופה. אבל זה במקרה ומדובר בהתוויה הרגילה לה מאושרת התרופה (סכיזופרניה). כיוון שמדובר בהתוויה לא רגילה, יש צורך באישור חריג על-גבי טופס 29ג'. מי שממלא את הטופס צריך להיות רופא שמתעסק בטיפול בגימגום, מכיר את השימוש בזיפרקסה למטרה זו, ועליו לצרף לטופס מאמרים ומידע המצדיקים את השימוש החריג.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה