זמן השפעה של זיפרקסה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

18/12/2007 | 10:21 | מאת: דנה

קרוב משפחה שלי שהיה מטופל בדפלפט לאחר התקף מאניה לפני מספר שנים הפסיק לקחת כדורים והגיע שוב למצב מאני חמור (לא ישן, מדבר ללא הפסק, התחלת תוקפנות וסימנים מאד ראשוניים של פסיכוזה). מזה שבוע וחצי שהוא לוקח שוב תרופות. אנחנו נמנעים מאשפוז ומשגיחים עליו בבית. הוא מקבל זיפרקסה 10 מ"ג פעמיים ביום ודפלפט 400 מ"ג פעמיים ביום (ובלילה גם ואליום לשינה). האם הטיפול נראה לך נכון? מתי אמורים לראות שינויים משמעותיים בהתנהגות? הוא עדיין פעיל ללא הפסק, לא מסוגל לצפות בטלויזיה, טוען שהוא בריא...

18/12/2007 | 21:54 | מאת: ד"ר עופר שמגר

דנה שלום, ניתן לראות תגובה הכי מהר תוך שבועיים וחצי עד שלושה. חשוב לבדוק את רמות הדפלפט בדם כל 5 ימים בכדי לודא שהוא הגיע לרמה טובה. בד"כ דפלפט 400 מ"ג פעמיים ביום זהו מינון קצת נמוך- אבל כאמור יש לוסת את המינון לפי הרמה בדם. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה