איך לגרום לאדם להבין שהוא זקוק לטיפול

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

16/12/2007 | 22:07 | מאת: שירי

שלום שמי שירי וברצוני לשאול לגבי אחותי בת ה26. אחותי נראית נורמטיבית כלפי חוץ עובדת לומדת .....מנהלת מערכת יחסים די מוזרה עם בחור מזה שש שנים.היא משוחחת איתו בטלפון (האזנו ללא ידיעתה ) פעם לבחור ופעם בלשון נקבה היא מדברת על טובים ורעים לפעמים מדברת אליו כאילו היה ילד קטן. מבחינה כספית כל הכנסותי כולם מועברות ישירות אליו הבחורה מלאה בחובות כשאין לה שום הוצאות על עצמה לנו מהצד זה נראה כמו "היפנוזה" ההורים שלי על סף יאוש מוחלט ואיני יודעת איך לצאת מהמבוך הזה האם היא לוקה במחלת נפש? איך גורמים לה לגשת לטיפול?אשמח לכל טיפת מידע שעשויה לעזור

16/12/2007 | 23:23 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שירי שלום, אני מניח שכבר דיברתם איתה על אפשרות לגשת לאיבחון ו/או טיפול. אם היא לא מוכנה- קרוב לודאי שלא תוכלו להביאה לטיפול. מאידך, אתם ממש לא חייבים לשתף איתה פעולה במה שנראה כמו מערכת פתולוגית. אתם לא צריכים לתת לה כסף. אם היא גרה איתכם צריך לדרוש ממנה השתתפות בהוצאות. כל השאר הם החיים שלה, והיא תצטרך בסוף להתמודד איתם. חשוב שתהיו שם אם תהינה נפילות, בכדי שתוכלו לעזור לה. תהיו חזקים!

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה