הפסיכיאטר שלי- האם הוא גם פסיכולוג?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

12/12/2007 | 22:48 | מאת: אייל

שלום, התחלתי טיפול פסיכאטרי אצל פסיכיאטר מאוד מוכר בתחום. כמו כן, במהלך פגישתנו אנו מנהלים שיחות ארוכות= פסיכותרפיה. לא נעים לי לשאול אותו, אבל זה נראה כאילו הוא גם פסיכולוג וגם פסיכיאטר- האם זה הגיוני? הוא אינו רק רושם לי תרופות אלא גם מתקיימת שיחה ודיון. אייל

15/12/2007 | 09:26 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אייל שלום, זה מאד הגיוני. פסיכיאטרים רבים עוסקים בטיפול פסיכותרפויטי. כל פסיכיאטר מקבל הכשרה בתחום, אבל לא כולם עוסקים בזה בפועל. כדאי מאד לברר עם הפסיכיאטר האם חלק מהטיפול הוא שיחתי, ואם כן מה יהיו תדירות המפגשים, במה תתמקדו וכו'. בתחושתי אתה מרגיש כאילו "נסחפת" לתוך טיפול פסיכותרפויטי מבלי שהיתה לכך הגדרה ברורה בשיחה בניכם- וחשוב מאד שהנושא יוגדר בבירור.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה