לא הבנתי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

11/12/2007 | 23:49 | מאת: טליה

שלום ד"ר, אני צריכה שוב הסבר, היום אני מטופלת ב20 מ"ג פקסט. איך לעשות את ההחלפה? והאם רסיטל הוא לא מאותה המשפחה? האם אני אמורה להרגיש שינוי משמעותי?

12/12/2007 | 20:36 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, אכן שניהם מאותה משפחה, לכן עקרונית לא צריכה להיות בעיה. אבל למרות זאת לפעמים יש תופעות גמילה. זה לא מסוכן, אבל לא נעים ויכול לכלול תופעות כמו רעד ומתח שנמשכים מספר ימים. בגלל שיש סיכוי קטן שיהיו תופעות גמילה, אמרתי שאם את רוצה להיות בטוחה ב- 100% אז תפסיקי את הפקסט בהדרגה (שבועיים חצי כדור ואז להפסיק לגמרי), בעוד שאת הרסיטל תוכלי להתחיל באופן מיידי כדור שלם (20 מ"ג). שוב, אפשר גם להפסיק את הפקסט באופן חד, אבל יש סיכוי מינימלי שאז יהיו קצת תופעות גמילה. מקווה שכעת זה קצת יותר ברור.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה