שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

09/12/2007 | 05:21 | מאת: שרון

שלום , יש לי שאלה שיתכן ולא תירד לסוף דעתי , במצב כזה לאחר תשובתך אכתוב שוב . הבנאדם שאדבר עליו הוא אני אך אני כותב בגוף שלישי כי אני רוצה לברר עיקרון מסויים שכאמור אני מקווה שאצליח להסביר היטב. הנושא הוא בנאדם בן 25 שניתק לפני כמה שנים כליל את קשריו החברתיים שהיו בסדר על מנת לעשות איזשהו שינוי בחיים, וכעת רוצה לחדש את הקשרים (לאו דווקא עם אותם אנשים) אך ניתקל בקשיים . הפסיכיאטר המליץ על רסיטל (יש כמה בעיות חוץ מזה). השאלה שלי היא : האם הכדור יעזור בשני המצבים שאתאר או רק באחד . * (המצב שלי )הבנאדם שניתק את קשריו החברתיים מצד אחד רוצה מאוד לחזור לקיים קשרים חברתיים ומוכן להשקיע הרבה מאוד אך לא עד למקומות שידרכו על פצעים כמו ביישנות.ומצד שני וזה חשוב לא סובל במצב הנוכחי אך כאמור מאוד רוצה לחזור . *הבנאדם שניתק את קשריו החברתיים רוצה לחזור לקיים את קשריו החברתיים והוא סובל במצב של הניתוק. אני יודע שזה לא כל כך ברור אך מקווה שתבין, תודה רבה

11/12/2007 | 21:49 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שרון שלום, דוקא אני חש שהצגת את הבעיה באופן די ברור. אני מבין שבעבר היו לך קשרים חברתיים טובים ומסיבה שלא פרטת לחלוטין ניתקת מגע עם העולם החברתי שלך, וכעת, אתה מעוניין ליצור קשרים חברתיים וסביבה חברתית מחדש. יחד עם זאת עדיין יש לך חשש שתפגע מקשרים אישיים. ככה לפחות אני מבין את זה. אם זהו הכיוון, פחות או יותר, אני לא בטוח שרסיטל הוא ה-טיפול. רסיטל יכול לעזור לבעיות חרדה ודיכאון. אני שומע ממך שעיקר הבעיה היא ביצירת קשרים בינאישיים וחשש מהפגעות ע"י אחרים. היכולת של רסיטל, או של כל תרופה אחרת, לעזור במצב כזה הוא מוגבל. יתכן והוא יוכל לעזור במשהו אם קיימת בעיה של חרדה חברתית. אבל גם אז זו עזרה חלקית. אתה צריך בעיקר טיפול פסיכולוגי שיוכל לעזור לך למצוא את הדרך המתאימה לך ליצור קשרים בלי להפגע. או לפחות עם פגיעה מינימלית (כל קשר בינאישי הוא עם פוטנציאל לפגוע....). ישנם סגנונות שונים של טיפול ותצטרך למצוא את מה שמתאים לך. אם תרצה הכוונה נוספת, יעזור לי מאד אם תוכל לפרט על הסיטואציות בהן נפגעת בעבר, עדיף דרך דוגמה אחת או שתיים.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה