שאלה לד"ר בנוגע לטיפול

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

08/12/2007 | 22:06 | מאת: מודאג

ערב טוב ברצוני לשאול, אני כבר שלושה שבועות לוקח את הטופאמקס (הגעתי למינון של 100 מ"ג) עם הפבוקסיל במינון של 250 מ"ג (הורדתי 50 מ"ג בהתייעצות עם הפסיכיאטר שלי) ועדיין איני חש שיפור אלא ההפך (התגברות של החרדות והטקסים). להזכירך אני נוטל גם כדורי וואבן לפי הצורך (בין 2 -3 ליום). האם יתכן שלאחר שלושה שבועות שאני לוקח את הטופאמקס לא יהיה שום שיפור? האם השיפור יהיה רק כעבור 8 שבועות? אני ממש חרד שזה לא הטיפול המתאים ופשוט איני יודע כבר מה לעשות. מודה מקרב לב ומאחל המשך ערב נעים

08/12/2007 | 22:44 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, כפי שציינתי, אין הוכחה ברורה ליעילות של טופמאקס ב- OCD. הוא כן יכול להרגיע באופן כללי. מינון של 100 מ"ג אינו גבוה, ויתכן ויש צורך להעלות מינון לצורך הורדת מתח יעילה יותר.

09/12/2007 | 13:42 | מאת: מודאג

שלום רב היעד הסופי הוא להגיע למינון של טומפאקס 200 מ"ג ליום כשהתרופה העיקרית היא הפבוקסיל אך העליה במינון של הטומפאקס היא איטית, הווה אומר כל שבוע עליה של 25 מ"ג. האם לדעתך זה יעיל???????????.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה