בדיקה של המוח

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

07/12/2007 | 21:41 | מאת: מטופלת מתוסכלת

שלום, רציתי לשאול אם איפשהו (בארץ בחול או אפילו בסוף העולם!) קיימת דרך לעשות בדיקה כלשהי של המוח ולראות אחת ולתמיד ממה אני סובלת בלי לנחש? לראות איזה חומרים לא מתפקדים כמו שצריך,לראות אם הבעיה שלי היא בסרוטונין\נוראפינפרין\בדופמין וכו... אם המבנה אצלי תקין? אם באמת אני סובלת מסכיזופרניה או דכאון או חרדה או הפרעת אישיות? צילום כלשהו שיראה באמת מה קורה אצלי במוח?? אני מוכנה לנסוע לכל מקום ולשלם רק בשביל לדעת באמת את הבעיה שלי! אני לא יכולה יותר עם הניסיונות הכושלים שלי לתרופות.אני לא יכולה עם כל האבחנות שנתנו לי בארבע שנים האחרונות והכי לא מסוגלת לסבול יותר את התחושות הנוראיות והבלתי ניתנות לתאור האלה! תודה רבה :(

08/12/2007 | 09:00 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, אפשר לעשות בדיקות שונות של המוח בכל מיני מקומות בארץ ובעולם. אבל אין שום בדיקה שיכולה לקבוע מה מקור הבעיה ואיך לטפל בה. בשום הפרעה פסיכיאטרית לא נמצאה עד היום בדיקת הדמיה (צילום/ מיפוי/ בדיקת מעבדה) שיכולה לתת אבחנה מדוייקת יותר מאבחנה שנעשית ע"י שיחה עם מטפל. יתרה מזו- לא רק שאין בדיקה "מדוייקת יותר", אין גם בדיקה שעוזרת לכוון לאבחנה מסויימת. יש פה ושם בדיקות שמראות ממצאים מוחיים הקשורים לאבחנה כזו או אחרת, אבל מיהמנות הממצאים הללו נמוכה מאד. אתן דוגמה: בדיכאון ניתן לראות ירידה בפעילות מוחית באונות המוחיות המצחיות. אבל ממצא כזה קיים גם בסכיזופרניה ובעוד מגוון מחלות פסיכיאטריות אחרות. לצערי, לא מבדיקות מוחיות תגיע הישועה שלך. רק בריאות...

08/12/2007 | 10:06 | מאת: אהבה

ממשיכה להמליץ על הספר הזה: "אפקט הקצה" של ד"ר ברוורמן, ספר שיכול לדעתי לשנות את כל עולם בריאות הנפש אם הפסיכיאטרים היו קצת יותר גמישים ורציניים ד"ר ברוורמן פיתח (בין השאר) שיטת סריקת מוח + הדמייה ממוחשבת על סמך שיטה קיימת, והוא משתמש בה לצורך אבחונים. הוא משתמש בהדמיה הזאת ככלי אבחון משני, כלי האבחון הראשונה הוא קביעת דפוס האישיות על סמך תפיסתו שכל המחלות כולן (לא רק נפשיות) מושפעות מחסר או עודף באחד מארבעת המוכלים המוחיים הראשיים לדעתי החידוש הכי גדול שלו הוא הדגש על המוליכים שפחות שמים אליהם לב בפסיכיאטריה, אצטיל-כולין וגאבה, שלעניות דעתי, הם אחראים על רוב ההפרעות הנפשיות, והפלא ולפלא, ניתן להשלים חסרים שלהם בדרך תזונתית!! ללא תרופות!! לקרוא את הספר ולהבריא.....

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה