מאניה דפרסיה ובורדרליין

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

07/12/2007 | 02:03 | מאת: טל

שלום לך ד'ר שמגר אז ככה...בגיל 16 אובחנתי כבורדרליין.כיום אני אישה שמתקרבת ל40 ומאובחנת כסובלת ממאניה דפרסיה עם שינויים מהירים.עברתי לפני כשנתיים משבר גדול וכמובן התסמינים של המחלה החריפו אך כי אני מטופלת אצל רופא מעולה לא הגעתי למצבי אישפוז.לפני המשבר ההוא לא הראתי עוד סימנים של בורדרליין במשך שנים אבל איכשהו זה חזר... אני מבינה שבורדרליין אינה מחלה אלה הפרעת אישיות? ואיך ניתן לטפל בי עם שתי ההפרעות האלה יחד? כרגע אני מטופלת עם אפקסור,דפלפט וריספרדל למאניהדפרסיה.השינויים במצב רוח לרוב ממשיכים בכל זאת כי אני עדיין צריכה לתפקד תחת לחצים גדולים.חוץ מזה אני גם בטיפול פסיכוטרפי פעם בשבוע. איך מחלימים מBL עם היא בכלל לא מחלה אלה הפרעה באישיות,בי? יש לי עוד המון שאלות אבל אעצור כאן. אני מודה לך מראש. טל

08/12/2007 | 08:51 | מאת: ד"ר עופר שמגר

טל שלום, אכן הפרעת אישיות גבולית (=בורדרליין) היא לא מחלה אלא הפרעת אישיות. לכן גם לא ניתן לטפל בה באמצעות תרופות אלא רק ע"י פסיכותרפיה, כפי שאת עושה. הפסיכותרפיה לא משנה את האישיות, כפי שאת בודאי חשה, אלא עוזרת להגדיל את טווח האפשרויות להתמודדות עם המציאות. הפרעות אישיות בכלל מתאפיינות בנטיה לתגובות למציאות שלא תמיד משרתות את הצורך של האדם אלא פוגעות בו. הגדלת האפשרויות להתמודדות עם המציאות מאפשרת התמודדות יעילה יותר, וכך הפרעת האישיות מפסיקה להיות הפרעה (כי כבר אין הפרעה בתפקוד) אלא "סתם" אישיות, עם כל הדברים המיוחדים שמבדילים אדם-מאדם. במאניה דיפרסיה, שהיא מחלה, מטפלים בתרופות, כמו התרופות שאת נוטלת. לכן הטיפול שאת מקבלת, שילוב של פסיכותרפיה ותרופות, הוא המתאים ביותר.

08/12/2007 | 10:16 | מאת: אהבה

דעתי קצת שונה בנדון, על סמך נסיוני האישי. גם אני אובחנתי כבורדרליין עם אבחנה משנית של מאניה דיפרסיה. מה שמעניין זה שאני עצמי אמרתי לפסיכיאטר המאבחן שדפוס ההתנהלות שלי בחיים אופייני למאניה דיפרסיה, אלא שאני לא אישה חולה, ואני מטפלת בדכאונות שלי ובמצבים היפו-מאניים באמצעים אלטרנטיביים. הרופא אבחן אותי ככתוב לעיל על פי ה"רציונל" הבא: אני לבושה בצורה בוהמית, ואני טוענת שיש לי מאניה דיפרסיה ומטפלת בעצמי, כלומר על פי השקפת עולמו המצומצמת יש לי הפרעת אישיות ואני לא חושבת בהיגיון (לבוש לא מקובל + טענה לא הגיונית = בורדלרליין). מצד שני היה לו אינטרס לטעון שאני במצב פסיכוטי וזה לא כל כך אופייני לבורדרליין אז הוא הכניס את טענתי שאני מאנית דפרסיבית בתור אבחנה אפשרית משנית. חארטה בארטה! הקשר בין האבחנות למנציאות הוא רופף, חפיפי ומחפיר!!!!!

08/12/2007 | 12:32 | מאת: טל

וואו..תודה על ההסבר הברור. תתקן אותי בבקשה אם אני טועה...זאת אומרת שכנראה מצאתי במהלך השנים דרכי התמודדות טובות יותר ובגלל הלחצים והעומס הנפשי חזרתי לאותם התגובות הראשוניות שטבועים בי ומאפיינים הפרעת אישיות גבולית? שבת שלום,ד"ר שמגר. בתודה, טל

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה