הפרעות החוזרות על עצמן

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

05/12/2007 | 18:47 | מאת: משה

דר שמגר שלום אשמח לקבל את התייחסותך המלומדת למצב מורכב כפי שיפורט להלן . מכר שלי סובל משורה של תסמינים החוזרים על עצמם . הוא סובל מהתקפי זעם ורגישות קיצונית לאור מלווה בחרדות. ארוע מתמשך בהתנהגותו היא רדיפתו הבלתי פוסקת באמצעות הכפשות במסגרת פורומי האינטרנט הנמשכת זה 4 שנים לערך כנגד אדם שאינו מכיר כלל ואותו מעולם לא פגש , הוא נוהג להכפישו בכל מסגרת בא הוא נמצא עד כדי רדיפה אחריו. כך אותו אדם הותקף סדרתית על ידו בעת שכיהן כמנהל פורום אינטרנט מסויים. בהמשך הוא רדף והכפיש אותו בפורומי אינטרנט אחרים בעלי זיקה לתחום עיסוקו של אותו אדם, כמו גם רדיפתו והכפשתו באתר האינטרנט הפרטי שבבבעלותו . והגדיל לעשות משהחל לרדפו ולהכפישו בשיחות טלפון ישירות. כאמור ,אין בניהם כל היכרות . מהו ההסבר למקבץ התסמינים המפורט והאם הוא מלמד על איפיון פסיכולוגי או פסיכיאטרי מסויים בראייתך ? בברכה משה

05/12/2007 | 23:09 | מאת: ד"ר עופר שמגר

משה שלום, אין ספק כי המכר שלך סובל מקושי גדול על רקע נפשי. מה מקור הקושי, או מה האבחנה- קצת קשה לי לקבוע לפי התיאור שלך. מצד אחד זה יכול להיות איזשהו סוג של רגישות אישיותית (דפוס אישיותי מוקצן) ומצד שני זה יכול להיות ביטוי למחלת נפש של ממש. רק בדיקה פסיכיאטרית מסודרת תוכל לעזור לאבחן באופן יותר ברור את המצב.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה