סרוקסט ודימומים בדרכי העיכול

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

03/12/2007 | 12:50 | מאת: יוסי

שלום אני בן 50 ולוקח סרוקסט 30 מ"ג באופן קבוע. בנוסף לוקח 20מ"ג סימבקור להורדת כולסטרול. לפני מספר שבועות קראתי על מחקר רפואי שמצא שנטילת סרוקסט מעלה את הסבירות לדימומים בדרכי העיכול. בנוסף בגלל היסטוריה משפחתית מבצע קולונוסקופיה מידי חמש שנים. ברצוני לדעת מה משמעות המחקר הנ"ל. תודה יוסי.

03/12/2007 | 20:09 | מאת: ד"ר עופר שמגר

יוסי שלום, בעבר הרחוק, לפני מספר שנים, יצאו מספר פרסומים שהראו כביכול את הקשר בין דימומים בדרכי העיכול לסרוקסאט. היו הרבה בעיות באופן בו המחקרים הללו בוצעו, ובשנים האחרונות לא נמצא קשר כזה. כיום מתייחסים לאפשרות כזו כ"תופעת לואי נדירה מאד", שזה בד"כ השם שנותנים לתופעות שאין להם ממש הוכחה סטטיסטית שהן קשורות לתרופה, אבל בגלל שפעם מישהו אמר שיש קשר כזה, אז לא פוסלים את זה לחלוטין. מין שפה דיפלומטית כזו. אם תוכל להפנות אותי למקור בו קראת על המחקר אוכל אולי לעזור יותר.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה