אבחנה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

02/12/2007 | 22:36 | מאת: עדי

מה משמעות האבחנה vascular deamentia of acut onset [fo1.-icd-10 תודה.

03/12/2007 | 18:37 | מאת: ד"ר עופר שמגר

עדי שלום, נפרק את הביטוי ואח"כ נרכיב: dementia דמנציה- ביטוי של מחלת מוח עם ירידה קוגנטיבית (ירידה בזיכרון, תכנון, ריכוז וכו'). דמנציה יכולה להגרם ממגוון סיבות שהשכיחות ביותר הן אלצהיימר וארועים מוחיים (שבץ מוחי) חוזרים. vascular וסקולרי- ממקור של כלי הדם acute onset- התחלה חדה, חריפה, פתאומית כלומר משמעות הביטוי הוא דמנציה ממקור כלי דם עם התחלה חריפה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה