האם פרוזק יעזור?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

30/11/2007 | 07:26 | מאת: יעל

שלום, אני בן אדם לחוץ מאוד . אף פעם לא מצליחה למצוא שלווה. כל פעם שקורים לי דברים טובים ויש קצת סדר בחיים שלי אני מוצאת משהו לדאוג ממנו משהו שימנע ממני שקט. אתן דוג' התחלתי עבודה חדשה שמאוד רציתי במקום סוף סוף להיות מרוצה אני מתחילה לדאוג שאולי לא אצליח שם וכן עולות עוד דאגות כמו מצב בריאותי שלי וכד'. הדאגות לא פרופרצינליות ומאוד מקשות עלי. ממש נמאס לי מכל המצב. האם תרופה מקבוצת הפרוזאק יכולה לעזור לי?

01/12/2007 | 22:14 | מאת: ד"ר עופר שמגר

יעל שלום, יכול להיות שתרופה ממשפחת ה- SSRI כמו פרוזק תעזור, אבל יש טיפול עדיף בהרבה. זה נקרא טיפול קוגנטיבי-התנהגותי, והוא מתמקד בדיוק באותן מחשבות וטרדות שמציפות אותך, ונותן לך כלים להתמודד איתן לבד. כדאי להגיע רק למטפל שמתמחה בסוג זה של טיפול. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה