בעיה עם חברה קלפטומנית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

27/11/2007 | 22:59 | מאת: מיכל

לאחרונה גיליתי שלאחר כל ביקור של חברה שלי אצלי חסרים לי שטרות כסף מהארנק. היות ובדקתי את הנושא לפני ואחרי הביקור האחרון שלה - אני משוכנעת שמדובר בה. מדובר בחברה טובה (בת בית אצלי), ואני חושבת שהבעיה שלה היא לא רק כלכלית אלא בעיקר נפשית. כיצד מתמודדים מולה בנושא ? חבל לי לאבד חברה, אבל זה לא יכול להימשך. אני חוששת שאם אחביא את הארנק היא תיקח משהו אחר.

28/11/2007 | 22:23 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, אם היא באמת חברה טובה, אני הייתי מציע לך להגיד לה את האמת כפי שהיא. לומר לה שהבנת שהיא לוקחת לך כסף, ואת לא כועסת כי את מבינה שהיא לא שולטת בזה. ולהציע לה להגיע לטיפול, עם תמיכתך ועזרתך. יש בגישה זו סיכון, אבל מאידך מה האופציות? שתמשיכי לחיות בפחד ובהסתרה ממנה, והיא תמשיך לגנוב ממך?

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה