שאלה לגבי פלוטין

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

24/11/2007 | 14:12 | מאת: אלה

שלום. אני סובלת מכאבים בחזה ודופק מהיר, ולפעמים מהתקפים מוזרים כאלה, שלאחר ששללו בעיית לב קראו לזה הפרעות חרדה. אני לוקחת פלוטין כבר שלושה שבועות. היה לי בשבוע האחרון שיפור מסויים, עדיין כאבים אבל בלי התקפים, וחשבתי שהתרופה עובדת, אבל אתול היה לי התקף נוראי ואני מרגישה ממש רע. מה זה אומר על התרופה? שהיא לא עובדת בשבילי? האם צריך להתחשב בשיפור של הימים האחרונים, או יותר בהתף של אתמול?

24/11/2007 | 18:09 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אלה שלום, טיפול יעיל אמור להכחיד את ההתקפים לחלוטין. כרגע קצת קשה לשפוט את יעילות הטיפול כי 3 שבועות זה גבולי מבחינת הזמן (בד"כ נהוג לחכות 4 שבועות בכדי לקבוע יעילות או חוסר יעיליות). בנוסף צריך לזכור כי בהתקפי חרדה לא תמיד מספיק כדור אחד, ובהרבה מקרים צריך לעלות ל- 2 כדורים ובמקרים מסויימים גם ל- 3 כדורים ליום (כל זה כמובן בהדרגה, ותלוי בחומרת הבעיה). אמנם לחלק גדול מהאנשים מספיק כדור אחד ליום, אבל עד שלא מגיעים למינון מלא אי אפשר לקבוע שהטיפול לא יעיל.

28/11/2007 | 09:09 | מאת: אני

הי אלה זה בדיוק מה שקרה לי אני לוקחת 3 שבועות פלוטין וההתקפים נעלמו לי ואתמול בלילה היה לי התקף חרדה נוראי וחזק שלא הבנתי מאיפה זה הגיע. במיוחד לאור העובדה שאני נוטלת כדורים כבר 3 שבועות, מקווה שזה היה ארוע חד פעמי לשתינו ושנרגיש טוב:)

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה