דכאון קליני

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

23/11/2007 | 19:42 | מאת: נעמה

שלום, אבא של בן זוגי נמצא בדכאון קליני מעל שנתיים, הוא הולך לפסיכיאטרית אשר מנסה להתאים לו תרופות אך אין שיפור במצבו.. האם מומלץ לשלב טיפול פסיכיאטרי בטיפול פסיכולוגי? האם יכול להיות שזה יעזור לו היכן שהטיפול הפסיכיאטרי נכשל? אני לא יודעת אם יש סיבה להטיל ספק בפסיכיאטרית שלו כי אני בטוחה שהיא עושה כמיטב יכולתה לתת לו את התרופות אשר לדעתה יעזרו לו, אבל זה פשוט לא קורה כבר המון זמן ועצוב לי לראות אותו ככה וגם כמובן את בן זוגי שסובל גם מהמצב. מה אפשר לעשות?

24/11/2007 | 12:17 | מאת: ד"ר עופר שמגר

נעמה שלום, בהחלט רצוי לשלב טיפול פסיכולוגי בטיפול פסיכיאטרי. מחקרים רבים מראים כי השילוב יעיל יותר מאשר כל אחד מסוגי הטיפולים לבדו. לצערי זה לא מאד נדיר שמישהו לא מגיב לתרופות לאורך זמן. ושנתיים זה הרבה זמן. רצוי, כאמור, לשלב טיפול פסיכולוגי, ואם מדובר בדיכאון קשה ניתן לשקול גם טיפול בנזעי חשמל, שהוא הטיפול היעיל ביותר לדיכאון כיום. תוכלי לראות את התייחסותי לטיפול זה לפני 4 ימים כאן בפורום. מקווה שהוא יתאושש במהרה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה