מצוקה של הילדים שלי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

20/11/2007 | 14:51 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב, אני אמא לבן 7 שאובחן עם ADHD ובן 4. בן ה- 7 מטופל בריטאלין LA 30MG ובריספרדל (קיבלנו הנחיה להעלות את המינון ל- 1 מ"ג ביום). הילד הגדול מביע חרדה בביה"ס (ורק בביה"ס), הוא מנודה חברתית ולאחרונה חלה נסיגה נוספת והוא סובל מעצירות קשה ופיסורה ומהרטבה (שוב, רק בביה"ס), על בסיס כמעט יומיומי. הוא מטופל אצל פסיכולוגית שלא הצליחה עדיין לשים את האצבע על הגורם למצוקה הקשה בה הוא נמצא.צוות ביה"ס תומך ורוצה לעזור אבל לא יודע איך. הצעיר, גם הוא מרטיב במשך היום (אבל מאז ומתמיד). גם לו יש קשיים חברתיים בגן וקושי בקבלת גבולות. קיבלנו הפנייה למכון להתפתחות הילד לצורך אבחון מלא (בדומה למה שאחיו עבר כשהיה בגן). שאלתי: מאחר ומדובר בתהליך ארוך ומייגע, בינתיים הילדים שלי במצוקה ואני לא יודעת כיצד לעזור להם. אני חשה חוסר אונים מוחלט בהתמודדות עם המצב. רוצה בכל ליבי לעשות משהו ולא יודעת מה (מעבר לקבלת הסיוע המקצועי). אשמח לעזרה.תודה!

21/11/2007 | 06:45 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, אינני מומחה לילדים ונוער. יש לפנות לפסיכיאטר המתמחה בתחום. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה