בלבול וחוסר ריכוז

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

19/11/2007 | 16:30 | מאת: מושיקו

שלום אני מטופל מזה שנתיים וחצי ברסיטל . בתחילה לקחתי למשך חצי שנה והפסקתי. לאחר מכן חזרו לי החרדות וטופלתי ב2 רסיטל ליום + אדרונקס. הכול היה בסדר תיפקדתי מעולה ואני בירידה הדרגתית של המינון כרגע אני רק עם רסיטל אחד. לפני כשבועיים הייתי חולה. וטופלתי בזינת. מאז פחות או יותר אני מרגיש ירידה בהרגשה. הפחדים חזרו והחרדות. אני מרגיש מאד מבולבל ולא מרוכז. עייף כל הזמן ומתחיל להימנע מכול מיני דברים. אני לא רוצה לעלות את המינון אני רוצה לנסות לנצח את זה מה עלי לעשות?

19/11/2007 | 21:55 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, אני מאד מעריך את רצונך להתמודד עם המצב בכוחות עצמך. לפעמים זה ניתן, לא תמיד. בכל מקרה, מאד קשה לעשות את זה לבד. בשביל להתמודד אתה חייב הכוונה והדרכה, ואת זה ניתן לעשות בטיפול קוגנטיבי-התנהגותי ע"י מטפל שזה עיקר עיסוקו. לפעמים עד שתוכל להתמודד לבד, יש צורך בליווי תרופתי בכדי לפנות את האנרגיות הנפשיות לטיפול (כי לעיתים המצב הנפשי כל-כך סוחט ומוציא אנרגיה, שאין די אנרגיה להתמודדות). במקרים כאלו ממשיכים בטיפול תרופתי לחודשים ספורים (משהו כמו 3-4 חודשים) ואז מפסיקים בהדרגה. בכל מקרה, אתה חייב לזכור שמדובר בהפרעה שיש לה בסיס ביולוגי, שניתן לטפל בו לפעמים גם ללא תרופות, אבל לפעמים אין ברירה. זה כמו שבנקע לפעמים אפשר לטפל לבד, ע"י מנוחה וכו', אבל יש מקרים מאד קשים שמחייבים גבס ואף ניתוח.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה