ציפרלקס מינון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

17/11/2007 | 10:37 | מאת: עופר

ד"ר שלום בן 40 ליפני כשנה לאחר שלוש שנות סבל מחרדות על רקע בריאותויות(מעין הפוכונדריה)המליצו לי על כדור 10 מ"ג ציפרלקס הכדור שינה את חיי הייתי המאושר באדם כמעט ללא חרדות איכות חיים תקינה הכל דבש.......לאחר חצי שנה התחלתי לרדת במינון לקראת הפסקה וחטפתי "זפטה"מיהרתי לחזור והתוצאה טובה הפכתי ליותר נורמאלי עם יותר רגשות והתגעגעתי "ללב הפלסטיק "שהיה לי בתחילת השימוש (הצרות והבעיות היו עוברים לידי...אז נכון להיום אני ממש נורמאלי עם רגשוות כמעט ללא חרדות ומתפקד מצוייון עד כאן..אבי בן 70 האיש שאיליו הערכתי והאהבתי גוסס לאחר שהתגלה בגופו גרורות בכל הגוף הוא מרותק המראות הורגים!!!! אבל אני לא מת רציתי לשאול בהנחה שהייתי מעוניין לבטל ובמעט את הרגשות על מנת לא להתרסק (יש לי שלושה עם אישה ואחריות גדולה בעבודה האם היית ממליץ לי להגדיל מינון לכדור וחצי לתקופה עד יעבור זעם .והאם ניתן לחזור לאחר תקופה זו למינון הרגיל מבלי "לאבד את המצב הטוב של היום"סליחה על אורך השאלה יישר כוח על עבודה מצילה נפשות עופר

18/11/2007 | 23:02 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, ההצעה שהעלית עלולה להיות בעייתית. אתה מתאר תקופה טובה, אולי אפילו קצת טובה מידי בעבר, תחת שימוש בציפרלקס. אחת האפשרויות היא שחווית היפומניה, שזו עליה במצב הרוח מעבר לנורמלי, וזו יכולה להיות תופעת לואי של הציפרלקס. יש סכנה כי מצב כזה, אם אכן היה קיים, יתפתח למאניה של ממש, וזה כבר מצב מסוכן. לא הייתי ממליץ לך על שום שינוי תרופתי כעת, בודאי לא בלי ליווי פסיכאטרי צמוד (ולא באינטרנט....) שתדע רק ימים קלים יותר.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה