ריטלין

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

14/11/2007 | 05:06 | מאת: רועי

שלום האם גם לריטלין לוקח 2-3 שבועות עד שזה משפיע או שזה משהו שברגע שאתה לוקח זה פועל לפרק זמן מסוים? ובכלל אשמח אם תוכל לפרט לי קצת על דרך פעולתו ,וכיצת זה משפר את הריכוז? כי יצא לי לשמוע כל מיני קצוות מידע, כמו, כמובן שהוא משפר את הריכוז, שהוא ממריץ ועוד.

14/11/2007 | 23:07 | מאת: ד"ר עופר שמגר

רועי שלום, לריטלין בד"כ השפעה מיידית, אבל אפשר לראות את האפקט המלא לאחר מספר שבועות של טיפול. ריטלין הוא נגזרת של תרופות ממריצות, ובהרבה מובנים הוא דומה לסמי מרץ, "ספידים". בחולים עם הפרעות ריכוז וקשה הוא משפר את הריכוז ומקטין את אי-השקט. האנשים בריאים הוא אכן ממריץ.

15/11/2007 | 01:31 | מאת: רועי

שלום ותודה. יש לי 2 שאלות קטנות: 1) איך המרצה משפרת הפרעת קשב וריכוז ? 2) האם זה המרצה שבמידה וספורטאי לוקח היא נחשבת לא חוקית?

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה