פאקסט

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

12/11/2007 | 15:02 | מאת: מעיין

ד"ר שלום רב, אני בת 20 ונוטלת מזה כשנה 60 מ"ג פקסט ביום בשל דיכאון וסוג קל של אוסידי (אין לי טקסים אבל יש לי נטייה לדפוס מחשבה אובססיבי, פרפצקיוניסטי,נוקשה ולא מתפשר). באופן כללי ובגדול מבחינת הדיכאון אני יכולה להעיד שהתרופה עוזרת לי וכן מבחינת האוסידי התרופה מורידה בי את הצורך בדפוסי חשיבה אובסיסיביים,למרות שאין לשלול גם את תרומתה של העבודה העצמית הקוגניטיבית שאני עושה עם עצמי כל העת. בשבוע האחרון החלטתי על דעת עצמי לנסות להוריד בהדרגה את מינון התרופה,ולקחתי במהלך השבוע 40 מ"ג ביום במקום 60 מ"ג. בסוף השבוע האחרון חשתי רע מאוד מבחינה נפשית,הייתי מתוחה,לחוצה ועצובה.חוויתי את כל תסמיני הדיכאון שאני מכירה. שאלתי היא האם יכול להיות לכך קשר לעובדה שבמהלך השבוע שקדם לכך הורדתי במינון הפקסט. בתודה מראש, מעיין

12/11/2007 | 22:51 | מאת: ד"ר עופר שמגר

מעיין שלום, לפעמים ישנן תופעות הקשורות לעצם הורדת המינון של הפאקסט, כמו מתח ולחץ. לא בטוח שזה ממש הדיכאון שחוזר. אם זה בעיקר מתח, הייתי מחכה ורואה אם זה משתפר תוך 10 ימים עד שבועיים. אם יש גם מרכיב משמעותי של דיכאון, זה יכול להיות חזרה של הדיכאון בגלל הורדת המינון, ואז יש לשקול העלאת המינון חזרה או החלפת טיפול.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה