הפרעה או מבנה אישיות?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

09/11/2007 | 01:09 | מאת: נגה

שלום האם התנהגות של האדם שיש לו הפרעה בי פולרית התנהגות תלותית חסרת מחשבה לעתיד ,מניפולטיבית ניתן לשייך להפרעה או שזה מבנה אישיות?

10/11/2007 | 08:43 | מאת: ד"ר עופר שמגר

נגה שלום, זה מאד תלוי. אם ההתנהגות שאת מתארת מופיעה רק בשלבים חריפים של המחלה ונעלמת בזמן שהחולה מאוזן- אז זה מהמחלה. אם גם כשהחולה מאוזן (לפי חוות דעת פסיכיאטרית) קיימת ההתנהגות הזו, ובייחוד אם יש עדות לכך שדפוסי התנהגות כאלו היו קיימים עוד לפני שהמחלה פרצה- אז זוהי האישיות וזהו האופי שלו.

12/11/2007 | 22:07 | מאת: שואלת

במה זה מתבטא שהאדם שאת מדברת עליו הוא תלותי, או חסר חשיבה לעתיד?? האם יש מדדים אובייקטיביים לזה?? מהם?? אני חייבת לשתף אותך בהתלבטויות שלי בנושא. אדם קרוב לי אובחן כסובל מאותה תסמונת בדיוק, הפרעת אישיות גבולית עם נטיה לבי-פולאריות. עם זאת האדם הזה מתפקד ברמות מאד גבוהות ומגיע להישגים יוצאי דופן בתחום המקצועי שלו, יש לו חיים עשירים ומגוונים והוא מאד עצמאי באורח חייו היחודי, למרות שהוא יוצא דופן בבחירותיו. הוא גם מסרב לכל טיפול פסיכיאטרי תרופתי ומצהיר שהוא מטפל בעצמו. האם המקרה שאת מעלה דומה במשהו??

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה