ציפרמיל לטיפול באובססיה,עצבות ובכי...

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

08/11/2007 | 17:50 | מאת: אתי

שלום רב דוקטור, נא יעוצך המלומד: אני בת 42 לפני כשנה סבלתי ממחשבות טורדניות וחרדות וקיבלתי לשימוש את הציפרמיל שעזר לי מאוד.השתמשתי בו כ חצי שנה במינון של 2 כדורים ליום והתייצבתי בהחלט.(כיום לא לוקחת אותו ). עכשיו אני ממש בצרות ומבקשת לדעת האם חזרה לשימוש בו עשויה לעזור לי: היה לי קשר של 8 שנים עם גבר ולצערי הוא נגמר לפני מס' ימים ואין דרך חזרה בשום מחיר.אותו בחור "יושב לי בראש" 24 שעות.אני אמנם עובדת ומתפקדת אך בקושי רב ומרגישה שכל הזמן אני מחפשת לישון ולשכוח.עצובה ברוב שעות היממה ובוכה בסתר די הרבה כי לא רוצה שילדיי ירגישו מה שעובר עלי.(אני אם חד הורית). אני ממש לא רוצה להתחיל עם כל מיני כדורי הרגעה ושינה למינהם עדיף לי טיפול ספציפי אחד,ואני יודעת בוודאות שאני כיום זקוקה לטיפול כי אני מרגישה שאני הולכת ומיתמוטטת. שאלתי דוקטור:האם חזרה לטיפול בציפרמיל יכול לאושש אותי ולעזור לי במצבי ואם כן אנא אמור לי באיזה מינון להתחיל והאם לעלות בהדרגה. אנא עזרתך אני באפיסת כוחות!! תודה מכל הלב, אתי.

08/11/2007 | 22:33 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אתי שלום, טיפול בציפרמיל בהחלט יכול להיות מענה הולם. אבל אני לא בטוח שזה הדבר הכי נכון לעשותו כעת. גם אם תתחילי זה יקח כשלושה שבועות עד שהוא ישפיע. ומה בנתיים? וחוץ מזה, בהחלט יתכן שתוך כמה ימים יחזרו אליך כוחותיך ותוכלי להתמודד לבד. אני כן הייתי ממליץ על תרופות הרגעה כמו ואבן או לוריואן למשך שבוע וחצי-שבועיים. ניתן לקבל אותן מרופא המשפחה. בהחלט יתכן כי תמיכה כזו תעזור לך לחזור לעצמך הכי מהר.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה