איזה טיפול?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

08/11/2007 | 17:06 | מאת: רעות

איך אני יכולה לדעת אם אני סובלת באחד מהשניים? בגלל שאני לא יודעת וגם הרופאים לומר בוודאות- אני "נופלת בין הכסאות" מבחינת הטיפול. אני לא יודעת אם לנסות טיפול בשיטת emdr עקב "התקף" חרדה מאוד ממושך(מספר חודשים), וסוער עם מחשבות דכאוניות וקצת פרנואידיות. או שהיום אני סובלת עדיין מחרדה ודכאון. הסימפטומים שלי: שדעתי מפוזרת (לא בפוקוס), קופצת מנושא לנושא, לא שקטה. תחושה מדי פעם של בחילה וקצת סחרחורות מהחרדה ואפילו לפעמים אני חווה "זרמים" בראש- שהיו חזקים מאוד ולא פוסקים בזמן הסערה הממושכת והיום עדיין באים מדי פעם. לפיכך, אני לא יודעת אם לפנות לטיפול דינמי או קוגניטיבי התנהגותי או שמא טיפול ב- emdr כיוון שהתקופה ההיא היתה בשבילי טראומטית מאוד, הייתי מבוהלת מאוד. וכיום לפעמים אני נמנעת מלעשות דברים שמתקשרים בזכרוני לתקופה ההיא. אז מה עושים? אני חושבת אולי לחזור שוב לטיפול תרופתי (שלא ממש עזר אז).

08/11/2007 | 22:25 | מאת: ד"ר עופר שמגר

רעות שלום, אני מניח שלא סתם הרופאים לא ממליצים לך על טיפול אחד. זה בגלל שכנראה יש מספר אפשרויות לטיפול, וכולן טובות. את ממש לא נופלת בין הכסאות. להפך. יש מספר אפשרויות טובות, וכולן בסדר. רק תחליטי. לכי על "תחושת הבטן" שלך. זה לא ממש משנה במה תבחרי. הכל טוב. רק אל תתקעי בגלל חוסר החלטה!!! בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה