שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

08/11/2007 | 04:45 | מאת: רוני

לפני כמה זמן שאלתי אותך משהו שבאופן כללי התייחס לכך שפתאום אתה מרגיש שאתה שואל את עצמך בשביל מה חיים בעצם , זה תחושה שמתפשטת לגבי כל מיני דברים שזאת עובדה שהם זמניים אם נרצה או לא נרצה אך לאנשים אחרים וגם לי בעבר זה לא הפריע . מה שאני רוצה לשאול זה, שההמלצה העיקרית שלך הייתה הפנייה לסוג של לימודים רוחניים האם זה הפתרון היחיד כי לדעתי יש אנשים שזה פשוט לא משפיע וביעקר לא מושך או מרתק אותם ? - עוד משהו קטן, אני בן 25 ולאחרונה התחילה לי איזה שהיא חרדה ממחלות בעיקר כשאני שומע על אנשים אחרים שחולים אני מתחיל לחשוש מהרגע שזה יקרה לי. אני מתאר שזה קורה להרבה אנשים ,איך מתמודדים עם זה? (אני לא היפוכונדר)

08/11/2007 | 21:57 | מאת: ד"ר עופר שמגר

רוני שלום, דבר נוסף שיכול לעזור לך הוא טיפול פסיכולוגי. זה יכול לעזור לך להבין את הסיבות לקשיים שלך, לחששות שלך, ובהמשך אתה תוכל למצוא את הדרך (בעזרת המטפל) להתמודד עם החששות והקשיים האלה. כדאי מאד להתחיל עם זה מוקדם ככל הניתן כיוון שכך תוכל לחזור למסלול חיים נוח ונעים מוקדם יותר. פשוט חבל לסבול ולתת לחיים לעבור על ידך רק בגלל איזשהו חשש מטיפול. חיים רק פעם אחת וכדאי לנצל את החיים באופן הכי יעיל והכי טוב בשבילך.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה