מעבר מציפראמיל לוויפקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

07/11/2007 | 22:10 | מאת: שמוליק

שלום דוקטור. סבלתי מדכאון וחרדה אני בן 23 , מטופל בציפראמיל מזה 7 חודשים . התחלתי עם 10 מ"ג ליום ולאט לאט עליתי , ב ארבעה חודשים האחרונים אני מקבל 40 מ"ג ביום. הרגשתי השתפרה מאוד אך עדיין יש קצת דכאון..... פה ושם מחשבות ,קצת "בילבולי מוח" והפסיכיאטר שלי אמר שמתי שציפראמיל לא עוזר וויפקס כן עוזר וכדאי לעבור לויפקס. הוא אמר שאני צריך לערבב ובתור התחלה לרדת ל20 מ"ג ציפראמיל ובנוסף לקחת 75 מ"ג וייפקס. התייעצתי עם פסיכיאטר נוסף והוא אמר לי שאסור לערבב בין שתי התרופות , ועדיף לעבור ישר לוויפקס 75 מ"ג ביום. בדקתי באתר אינפומד וכתוב שם ש שילוב של שתי התרופות האלה הוא מסוכן..... אני לא יודע בדיוק מה לעשות ואיך לעשות , למי להקשיב הפסיכיאטר גם הציע אולי להעלות את הציפראמיל ל 50 מ"ג בקיצור , אין לי מושג איך לגשת לזה..... אשמח אם תשיב לי בהקדם תודה, שמוליק

08/11/2007 | 21:52 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שמוליק שלום, שילוב בין התרופות יכול להיות בעייתי אם לא יורדים במינון, כי אז בעצם אם אתה ממשיך לקחת 40 מ"ג ציפרמיל ומוסיף ויאפקס אתה מוסיף עוד חומר שמעלה סרוטונין ועלול להגיע לעודף סרוטונין (תסמונת סרוטונרגית). מאידך, אם תוך כדי הוספת הויאפקס אתה מוריד את מינון הציפרמיל אין שום בעיה. בענין העלאת מינון הציפרמיל- עקרונית בד"כ בדיכאון מינון אפקטיבי של ציפרמיל הוא 20 מ"ג ואם יש תגובה חלקית ניתן להעלות ל- 40 מ"ג. העלאה נוספת במינון לא הוכחה כיעילה לדיכאון (רק לחרדה). מאידך, אי אפשר לשלול אפשרות שדוקא אצלך משום מה זה כן יעזור. אני לא נותן כאן תשובה חד משמעית, כיוון ש"פתרון בית ספר" הוא להחליף תרופה, ואילו בחיים האמיתיים אני יודע שלפעמים דברים שחורגים מעט מהמסגרת כן יכולים להועיל. הבחירה שלך.... כך או כך- בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה