אפקסור

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

07/11/2007 | 17:25 | מאת: מיכל

שלום, אני חודשיים אחרי לידה, מתגוררת בחו"ל. בעקבות דכאון וחרדה (לא אפיזודה ראשונה) התחלתי טיפול באפקסור XR (בעבר טופלתי בלוסטראל שעזר מאוד אך במשבר נוסף כבר לא השפיע). אני נוטלת את התרופה כבר 6 שבועות כשמתוכם שבועיים וחצי במינון של 300 מ"ג שעלה בהדרגה. מרגישה שיפור מאז העליה במינון אך עדיין לא 100%. השיפור הוא בעיקר בדיכאון אך עדיין יש חרדה ומחשבות טורדניות. במקביל הרופא רשם לי רביטול (קלונקס) 0.75 מ"ג ליום כ"עזרה ראשונה". שאלתי: 1. האם יש עוד סיכוי לאפקסור להביא אותי למצב טוב יותר? 2. האם השיפור שאני מרגישה הוא בעצם בהשפעת הרביטול? אני מודעת לסכנת ההתמכרות וחוששת מהתרופה. תודה מראש.

07/11/2007 | 23:07 | מאת: ד"ר עופר שמגר

מיכל שלום, שבועיים וחצי במינון מלא (300 מ"ג) זהו פרק זמן גבולי. מקובל לחכות לפחות 4 שבועות, ואף קצת יותר, בכדי להחליט האם זהו האפקט המקסימלי או לא. חשוב לזכור כי אפקסור נחשבת תרופה מצויינת לדיכאון, אך יש טובות ממנה לחרדה ולמחשבות טורדניות. כך או כך- אני הייתי מחכה עוד קצת.... בענין הרביטול- המינון הוא יחסית קטן. אין לו שום השפעה על דיכאון, רק על חרדה, וגם אז הוא בעיקר מרגיע אבל ללא כל השפעה על מחשבות טורדניות. הסיכון להתמכרות לא גבוה, ואצל מי שאין לו נטיות התמכרותיות מגיל צעיר, בד"כ אין בעיה מיוחדת להפסיק את הטיפול. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה