חשק מיני וסרוקסאט

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

06/11/2007 | 11:22 | מאת: אילנה

היי אני בת 25 נשואה שנה דתייה הבעיה היא שמאז שהתחתנתי אני ובעלי מקיימים יחסים פעם בחודש לי יש בעיות יוזמה והוא לא יוזם חוצ מפעם בחודש . הוא לוקח פאקסט 20 מ"ג ביום האם זה משפיע על החשק המיני? בעלי אומר שהלך לרופא ושאמר לו שזה לא מפריע.....לא יודדעת מה לעשות אני ממש בדכאון....הוא התחיללקחת את זה בגלל לחץ בתקופת מלחמת לבנון השנייה ואומר שהרופא אמר שאסור להפסיק בבת אחת ולכן לא מפסיק איתו.

06/11/2007 | 23:05 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, יש בהחלט קשר בין הטיפול לחשק מיני. וגם אין בעיה להפסיק את הטיפול. נכון- לא בבת אחת, אבל אפשר להוריד חצי מינון כל שבועיים שלושה, ואז בד"כ אין בעיות.

09/11/2007 | 08:24 | מאת: פ

מניסיון אישי אני עברתי מסרוקסאט שפגע קשות בחשק המיני-ליבידו, וגם בתפקוד המיני עצמו- אם הוא נוטל את התרופה כנוגדת דיכאון ו/או חרדות כדאי לו להתיעץ עם הרופא על ציפראמיל או ציפראלקס (SSRI-משפחת) הציפראלקס יקר יותר ומעט טוב יותר אבל יקר יותר גם בקופת חולים וגם טיפה טוב יותר מהציפראמיל-אבל משפר משמעותית את הנושא העדין הזה אם כי לא באופן מוחלט, יש לטיפול הזה מחיר אך יחד עם זאת הוא פותר חד משמעית את בעיות החרדה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה