תופעות לוואי קלונקס אדרונקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

06/11/2007 | 00:49 | מאת: נטע

לפני כחודש נגמלתי מאפקסור XR . כחודש אני נוטלת 8 מג אדרונקס בוקר וערב ו1 מג קלומקס לשינה בלילה מאז התחילו לי שינויים קיצוניים באישיות עצבנות תוקפנות חוסר תיאבון ירידה במשקל דיכאון ומחשבות אובדניות כול הנ"ל לא היה מעולם השאלה אם זאת תופעת לוואי של תרופה מסוימת או תסמין של משהו אחר הפסיכיאטרית שלי לא ממש התייחסה לתסמינים אמרה שאני לא נראית דיכאונית ולהמשיך עם הטיפול מה עושים?

06/11/2007 | 22:58 | מאת: ד"ר עופר שמגר

נטע שלום, עוד לפני ההבנה מה הסיבה לתופעות הללו- האם הטיפול באדרונקס שיפר את מצבך? כי אם לא, אז יש לשקול בכל מקרה שינוי תרופתי. לגבי התסמינים שתארת- הם מאד לא אופייניים לאף אחת מהתרופות. יחד עם זאת ישנם מיקרים נדירים בהם תסמינים מסויימים מופיעים רק אצל אדם מסויים ולא אצל אחרים. זה מאד נדיר. התסמינים יכולים להיות תסמיני דיכאון. במקרה זה דוקא תרופות אחרות נוגדות דיכאון עדיפות כי אדרונקס נחשבת לתרופה "מעוררת" ואצלך התסמינים מראים עוררות יתר.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה