שאלה חשובה מאוד

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

02/11/2007 | 21:21 | מאת: י

שלום לקחתי פאקסט במשך כשנתיים בגלל חרדות והכדור עזר מאוד. לפני כשבוע וחצי (ולאחר 3 חודשי הפסקה מהכדור) חזרתי לקחת אותו בגלל החרדות שחזרו ומאז יש לי המון תופעות לוואי כגון סחרחורת, בחילה וכו'. כמה שאלות - 1. תוך כמה זמן תופעות הלוואי המעצבנות צפויות להפסיק ומתי הכדור אמור להשפיע? 2. החרדה התגברה לי מאוד מהרגע שחזרתי לקחת את הכדור, האם המצב ישאר כך או שאני "אחזור לעצמי" לאחר תקופת ההסתגלות לכדור? 3. מה הסיכוי שהכדור לא ישפיע עליי בגלל שזאת פעם שנייה שאני לוקחת אותו? האם זה משהו שקורה? מחכה לתשובה... תודה:)

03/11/2007 | 23:52 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, תופעות הלואי חולפות בד"כ תוך כשבועיים, כך שאם תוך ימים אחדים הן אינן חולפות (או לפחות נחלשות) יש לשקול החלפת טיפול. באחוז לא מבוטל טיפול שעזר בעבר והופסק לא עוזר כאשר חוזרים ליטול אותו, כך שאין בטחון מלא שהטיפול יעזור. עדיין יש יותר סיכוי שכן יעזור מאשר שלא יעזור. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה