רסיטל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

02/11/2007 | 06:58 | מאת: סיגל

נטלתיריסטל מזה כשנתיים 2 כדורים ליום ובהתחלה היה לויי של קלונקס אט אט הקלונקס ירד ונשארתי עם הריסטל , גם שנטלתי את הריסטל המשיכו לי מחשבות טורדניות, והיו פעמים שהייתי מרגישה טוב אבל בלילה לא היה הולך לי לשון את זה אני זוכרת טוב.לאחר זמן מה הרגשתי טוב יותר ואף הגעתי למצב שהפסקתי את הרסיטח על דעת עצמי ל4 חודשים , כיום חזרתי לריסטל 2 ביום וכמעט ללא קלונקס\ אבל אחת לשבועם תוקפת אותי חרדה שמלווה אותי יום יומים וכמובן מבלי יכול לשון בלילה, נסיתי בעצת הרופא קלונקס לפעמים זה עוזר ולפעמים לא, קיבלת בונדורמין ונסיתי פעם שלא יכולתי להירדם וזה עבד,ובפעם אחרת זה גם לא עבד, עצם זה שאני לא מצליחה לשון,וצריכה לקום לעבודה זה קשה. רציתי לשאול האם לריסטל שכיום אני נוטלת תהיה השפעה חזקה יותר בעתיד או שהוא פחות אפקטיבי למרות שבפעם הראשונה הוא אכן עזר. ויש לי דבר נוסף שכל הזמן עולה במוחי בתור מחשבה טורדנית על חלילה אישפוז והאם תהיה לי הרעה מה יקרה(אני בתוך תוכי יודעת שאני מתפקדת ואני אמא אך יש לי חשש בלאבד את השליטה ושיקרה לי האיפוז) אני משתפת אותך במחשבה זו וגם שאני לא מצליחה להירדם אז אני נכנסת לפאניקה ,דופק,הזעה,כאבים בידים,ולא תמיד זה חולף מיד זה יכול לקחת יום או יומים ואז אני חוזרת לעצמי. האם להחליף כדורים או שזה יסתדר עם הזמן, נאמר לי מהרופאה המטפלת כי כדור שיה אפקטיבי בפעם הראשונה אין סיבה שלא ימשיל להיות אפקטיבי ולכן היא בקשה שהמשיך.

03/11/2007 | 22:52 | מאת: ד"ר עופר שמגר

סיגל שלום, ראשית אפשר להעלות מינון בעוד חצי כדור רסיטל (ל- 2.5 כדורים ליום). זה עדיין מינון מקובל. שנית, למרות שלרוב מה שעזר בעבר יעזור בעתיד - בחלק מהמקרים לאחר הפסקה הגוף כבר לא מגיב לטיפול, ויש צורך לשנות טיפול. זה בכלל לא נדיר. כמו שאת רואה יש פתרונות סבירים. ובסוף-בסוף - אישפוז. אני ממש לא חושב שיש כעת צורך בזה, אבל לא כל מי שמתאשפז משתגע. נהפוך הוא. במחלקה בה עבדתי כ- 90% מהמטופלים היו עם הפרעות חרדה או דיכאון. היו מאושפזות גם אמהות לילדים שהאישפוז חיזק אותן ואיפשר להן לחזור לתפקוד טוב יותר עם ילדיהן. ולמרות כל זאת- אינני רואה מקום לרוץ לאישפוז. יש עוד הרבה מה לעשות איתך לפני אישפוז. המון הצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה