פטיש אצל ילד בן תשע

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

01/11/2007 | 14:49 | מאת: מודאגת ביותר!!!

ד"ר שלום. מזה כמה חודשים שבני בן התשע לובש מדי פעם חיתול. לאחר כמה שעות (כך נדמה לי) הוא מוריד אותו. הוא גם מחפש בעיתון תמונות של פרסומות לחיתולים. הדבר קורה מדי פעם, לא כל הזמן (אין חיתולים בבית בדרך כלל, רק כשבאים אורחים או "שאריות" מאחיו שנגמל לפני כמה חודשים). התחיל סביב גיל 8, פחות או יותר. פרט לכך מדובר בילד מקסים, חכם, נחמד, חברותי, אין בעיות שונות או משבר כלשהו ברקע. פעם אחת שוחחתי עמו על חיפוש התמונות, כי היה נדמה לי שיהיה לו יותר קל לדבר על זה ולא על עצם הלבישה של החיתול, שיחה בלי אשמה, כדי לנסות לברר אם יש רקע כלשהו להתחלת התופעה. היה ברור שהוא מתבייש ואמר לי ש"זה כבר עבר לו" והוא לא רוצה יותר לחפש תמונות של חיתולים בעיתון. אני אינני חושבת שקרה משהו בעולם הקונקרטי, אלא במציאות הפנימית שלו. מה עושים עם פטיש כזה? האם לדבר עמו על הדבר? האם כדאי ואפשר לטפל? זה מדיר שינה מעיניי. בתודה, מבוהלת.

03/11/2007 | 22:05 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, אינני מתמחה בטיפול בילדים. כדאי להתייעץ עם פסיכולוג או פסיכיאטר שמתמחה בטיפול בילדים.

07/11/2007 | 16:59 | מאת: אורן

יקירתי , קיים בעולם כולו פטיש של אהבה ורצון ללבוש חיתולים. את צריכה לדבר עם הבן שלך ולהבין למה הוא עושה זאת. יכול להיות שזה רק כדי למשוך תשומת לב ( אולי הוא מרגיש קנאי כלפי אחיו הקטן ) או שהוא באמת נהנה מזה ופה זה כבר נתון לשיקולך אם לאשר לו להמשיך בזה או לא . המשך יום נעים

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה