הפרעת קשב ו ocd

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

27/10/2007 | 04:48 | מאת: רוני

שלום , בשאלתי על תתייחס לסדר הופעת הדברים, אני פשוט זורק פרטים שישנם בתוך הראש כי אני לא מבין בזה. אני בן 25 ויודע בודאות שסובל מהפרעות שונות שקשורות ל ocd וביישנות וגם בטוח ביותר מ 99 אחוז שגם מהפרעת קשב . לאחרונה יצא לי לשמוע לא ממישהו ממש רציני אבל שמעת משהו בקשר לכך שיש קשר בין ocd להפרעת קשב או שהפרעת קשב גורמת עם הזמן לתופעות כמו ocd ,ביישנות ועוד. הייתי שמח אם תעשה לי סדר לגבי שני הדברים והקשר,אם ישנו, ביניהם, והטיפול. נקודה מעניינת שעוזרת לי לחשוב שיש קשר ביניהם היא אם למשל אתה עושה משהו שאתה צריך להיות מרוכז בו ותוך כדי מטרידה אותך מחשבה טורדנית לגבי אם נעלת את הדלת למשל , האם זה הפרעת קשב שמונעת ממך להתרכז במה שאתה עושה או מחשבה אובססיבית לגבי הנעילה?

27/10/2007 | 17:13 | מאת: ד"ר עופר שמגר

רוני שלום, יש איזשהו קשר בין התופעות, אבל הוא לא קשר סיבתי. אני אתן דוגמה ממקום אחר: לרוב הג'ינג'ים יש עיניים בהירות. זה לא אומר שהשיער הג'ינג'י גורם לעיניים להיות בהירות (או להפך). זה פשוט "הולך ביחד". כך גם OCD והפרעות קשב. זה פשוט לפעמים "הולך היחד".

28/10/2007 | 04:43 | מאת: רוני

שלום , בהנחה שאני סובל משני הדברים , מאיפה מתחילים לטפל? התרופה הידועה ביותר להפרעות קשב היא ריטלין , האם יש דמיון בינה לבין התרופות ל ocd ? האם יש מצב שלוקחים שני סוגי כדורים ?

29/10/2007 | 17:30 | מאת: ד"ר עופר שמגר

רוני שלום, אין קשר בין טיפול בהפרעה מסוג OCD להפרעת קשב. לפני שמתחילים טיפול ראשית כדאי לאשר ע"י מומחה את האבחנה. אין העדפה ברורה לשאלה "ממה מתחילים לטפל". בשתי ההפרעות קיימת גם אפשרות לטיפול לא תרופתי. ב- OCD טיפול לא תרופתי (קוגנטיבי התנהגותי) יעיל כמו תרופות. לגבי הפרעת קשב שם זה תלוי בעיקר בחומרת הבעיה. מבחינה תרופתית, אין בעיה בשילובי התרופות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה