שלום

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

26/10/2007 | 13:14 | מאת: נילי

שלום, 1. רציתי לדעת האם אסיוול הוא כדור הרגעה הדומה לואבן או לפנרגן (כזה שיכול לגרום להתמכרות אם צורכים בכמויות ולעיתים קרובות)? 2. קראתי ברשת כי ציפרלקס משוייך למשפ' ה-SSRI. אני יודעת כי תרופות ממשפחה זו אמורות להראות סימני שיפור לאחר כשלושה שבועות. אך לסבי, הנוטל את הציפרלקס, נאמר כי התרופה תחמיר את מצבו לזמן מה ולאחר כעשרה ימים יתחיל תהליך של שיפור. הכיצד? בתודה מראש, נילי

27/10/2007 | 17:02 | מאת: ד"ר עופר שמגר

נילי שלום, אסיוואל (המוכר יותר כ- וואליום) הוא אכן בעל פוטנציאל התמכרותי, למרות שזה לא קורה תמיד. זה קורה בד"כ כשמשתמשים בזה כל יום לאורך לפחות שבועיים שלושה. לגבי ציפרלקס- לא ברור לי למה אמרו לו שזה יחמיר את מצבו. זה מוזר מאד. ציפרלקס אכן שייך למשפחת ה- SSRI, אבל הוא מתחיל להשפיע כבר תוך שבועיים, מהר יותר משאר התרופות בקבוצה. באופן יחסי יש לו גם פחות תופעות לואי. רק בריאות

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה