RHODIOLA

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

25/10/2007 | 11:18 | מאת: שלומי

האם כפסיכיאטר ידועה לך על תועלת מנטילת צמח בשם RHODIOLA כנגד חרדה ודיכאון? ניכר כי הצמח מעכב פירוק של סרוטונין במוח ומעלה את רמתו ב- 30%. האם אתה יודע משהו על כך? אציין שאני לוקח כחודש ומרגיש יותר טוב (פחות חרדות ויותר אנרגטיות ויציבות במצב הרוח).

27/10/2007 | 16:38 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלומי שלום, לצערי אין די מחקרים קלינים שיאוששו את הטענות על יעילות הצמח לטיפול בהפרעות פסיכיאטריות. ישנם קצת יותר מחקרים לגבי סגולותיו כעוצר דימומים ועוד בעיות אחרות, אך גם בהם אין תוצאות חד משמעיות. בכל מקרה- אני תומך בכל מה שעוזר, ולו גם לאדם בודד. אז אם אתה מרגיש יותר טוב ואתה חש שזה בגלל הצמח הזה- אז אני לא רואה סיבה להפסיק את זה. רק בריאות.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה