globus histericus

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

24/10/2007 | 09:01 | מאת: דנה

שלום דוקטור, אובחן אצלי גלובוס בגלל מחנק / כמו משהו תקוע לי בגרון כבר 8 חודשים אני לוקחת כבר חודשים Alpralid 0.5 , זה עוזר לי אבל לא לגמרי , ואני גם מרגישה שאני התרגלתי ולא יכולה בלי הכדורים האלה . אולי יש איזה תרופה אחרת בשביל שההרגשה תעלם לגמרי ? תודה מראש דנה

24/10/2007 | 19:07 | מאת: ד"ר עופר שמגר

דנה שלום, ניתן לנסות לשלב תרופות נוגדות חרדה ממשפחת ה- SSRI, וניתן גם לנסות ולהעזר בטיפול פסיכולוגי.

26/10/2007 | 06:35 | מאת: אהבה

מבוססת על כך שתהליך הריפוי כואב, ועל בסיס הבנה זאת לא מדכאים סימפטומים אלא להיפך, מנסים לאפשר להם להמשיך, על מנת להשלים את תהליך הריפוי אם נתקע לך משהו בגרון, פזית או סימבולית, סימן שיש משהו שאתה זקוק להקיא החוצה אז מה?? תיקח תרופה בשביל לא להרגיש את הלחץ הזה?? תמנע את ההקאה ותישאר עם הבחילה מודחקת פנימה?? לדעתי, לא ממש חשוב אם התרופה יעילה יותר או פחות, חשוב לדעת אם אתה עובר את התהליך נכון!!

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה