מחשבות שליליות שחוזרות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

24/10/2007 | 08:51 | מאת: אילנה

לפעמים תקריות חברתיות לא נעימות (אפילו במידה קטנה) מותירות עליי משקעים שטורדים אותי שוב ושוב. תקרית קטנטונת עם קולגה לעבודה יכולה להותיר אותי במחשבות בלתי פוסקות עליה. בכל פעילות שאני עושה אני בודקת איך היא היתה מתנהגת במצב זה. זה יכול להטריד אותי מספר חודשים. אני לא בטוחה שזו מחשבה טורדנית. אבל זה מטריד אותי.מעציב אותי ומוריד לי את איכות החיים. אין פה מעשים כפייתיים. ולפעמים עוברות שנים בלי שיטריד אותי כלום. כך שזה לא מצב תמידי. האם יש דרך לטפל בזה ?

24/10/2007 | 19:05 | מאת: ד"ר עופר שמגר

אילנה שלום, את מתארת רגישות יתר לארועים חברתיים. זה לא קשור להפרעה טורדנית-כפייתי OCD אלא לאיזושהי רגישות שהיא חלק מאופייך. הטיפול לסוג כזה של רגישות הוא טיפול פסיכולוגי. הוא לא יעלים את הרגישות הזו, אבל יעזור לך לשלוט בזה במידת מה ולהפגע פחות, כך שאיכות חייך תשתפר. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה