חרדת טיסה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

22/10/2007 | 22:01 | מאת: דוד

שלום, יש לי בעיה של חרדת טיסה. עד היום לא נטלתי טיפול לכך, ובמשך הטיסה סבלתי מלחץ נפשי לא קל. אני עומד לטוס בקרוב וביקשתי מרופא המשפחה תרופה כלשהי לזמן הטיסה. הרופא נתן לי מרשם ללוריון. אני מבין כי תרופה זו הנה בעלת השפעה חזקה, ביחוד שלא נטלתי תרופות מסוג זה מעולם. אני חושש ליטול אותה. עם זאת תרופות כגון קלמנרבין ודומיהן לא יעזרו לי. האם יש תרופות נוספות שיכטלות לעזור לי ךחרדה מוגבלת שכזו? תודה

23/10/2007 | 21:58 | מאת: ד"ר עופר שמגר

דוד שלום, לוריואן אינו תרופה חזקה, וההשפעה שונה מאדם לאדם. יש אנשים עם חרדות כמוך שזה בכלל לא משפיע עליהם ולעומתם אחרים נעשים מאד עייפים ומטושטשים. רוב האנשים מגיבים היכנשהו באמצע, כלומר המתח יורד והם לא מטושטשים. אתה יכול לנסות ליטול כדור אחד סתם כך בערב בבית, ללא קשר לטיסה, ולראות איך הוא ישפיע. חשוב מאד לזכור כי קרוב לודאי שבבית תחוש יותר השפעה מטשטשת מאשר בטיסה, כי בבית אתה לא במתח ולכן הכדור לא מוריד את המתח העודף, אלא את ה"מתח" הנורמלי שבו כולנו חיים והוא לא מפריע לנו. אם בבית לא יהיו תופעות קיצוניות, אתה תחוש יותר בטוח ליטול את הכדור בטיסה. אתה גם יכול להתחיל בבית מחצי כדור ולחכות שעה בערך ואם אין שום שינוי להוסיף אחרי שעה עוד חצי. כך תדע כמה אתה צריך. אפשר להעזר בתרופות אחרות כמו ואבן או קסנקס (=קסנגיס, אלפרוקס) אבל לוריוואן הוא בהחלט בחירה סבירה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה