גמילה ממוצץ

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

22/10/2007 | 12:32 | מאת: שני

הילדה שלי בת 3 וחצי והיא מאוד קשורה למוצץ איך אני גומלת אותה ?

22/10/2007 | 20:39 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שני שלום, אני לא מומחה לפסיכיאטריה של ילדים, אבל קצת מנסיון אישי: ראשית, זה לא מאד חריג להיות בגיל כזה עם מוצץ. לכל ילד הזמן שלו. כמובן שבגיל חמש זה קצת מאוחר.... אז מה עושים? אני בעד שילוב של מסר של ציפיה ומעבר לכך שום התייחסות. למה כוונתי? מדי פעם לומר לילד בקול רגוע, ולא תוך כעס: " אתה גדול ואני חושבת שבתור גדול אתה כבר יכול להסתדר בלי מוצץ". המסר הוא שהוא גדול. אסור לשדר מסרים שליליים (כמו "מוצץ זה פויה"). הוא הרי אוהב את המוצץ וכעס רק יבצר אותו בעמדתו. וכאמור- מעבר לזה לא להתייחס, לא ללעוג לו על המוצץ, לא לכעוס על זה, רק לחזור מדי פעם על מסר שמשדר גדילה וציפיה. אפשר לנסות לקבוע איתו ביחד תאריך יעד לגמילה. למשל יומהולדת שלו או של מישהו קרוב, חגים (חנוכה) או כל תאריך בולט אחר שהוא יוכל להתחבר אליו. את זה כדאי לעשות רק בשיתוף פעולה והסכמה. לדבר איתו לקראת המועד ולשדר ציפיה והתרגשות חיובית. להעביר אליו אחריות: "אתה תזרוק את המוצץ לפח לבד כי אתה גדול". ולתת לו לזרוק את כל המוצצים. אחרי שהוא זרק הוא לא יוכל לבוא בטענות אליכם שלקחתם לו את המוצץ. כי זו היתה פעולה שלו. להתקשר אח"כ לסבתא ושהוא יספר לה בגאווה כמה הוא גדול. והכי חשוב- לתת לו את הזמן. בסוף הוא יראה גם ילדים אחרים שנגמלים, וזה הכוח המניע הכי חזק. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה