ריטלין ודיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

21/10/2007 | 21:22 | מאת: לילך

רציתי לשאול האם ישנם מחקרים או עדויות על שילוב לא רצוי בין נטילת ריטלין לנטילת תרופות אנטי-דיכאוניות, אצל אנשים הסובלים מתסמיני דיכאון ומהפרעת קשב. אני זוכרת במעורפל מלימודיי, שלעיתים תופעת הלוואי של הריטלין היא דיכאון, ולכן כשיש חשד להפרעת קשב וריכוז, למשל בעת עריכת אבחון דידקטי, מומלץ להפנות לפסיכיאטר, ולא לנוירולוג, כדי שיוכל לתת מענה שלם יותר לשתי הבעיות, מבלי להגביר תופעות דכאוניות, במידה ואלה קיימות ממילא אצל המאובחן. אשמח לקבל ידע נוסף בנושא, אם תוכל תודה וערב נעים, לילך

21/10/2007 | 23:11 | מאת: ד"ר עופר שמגר

שלום רב, אין בעיה לשלב עם כל נוגדי הדיכאון השכיחים. קיימת בעיה מסויימת עם נוגדי דיכון טריציקליים, אבל כיוון שקבוצה זו כמעט ולא בשימוש, אז ניתן לאמר שאין בעיה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה