שאלה בנוגע לבעלי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

22/10/2013 | 22:18 | מאת: מור

בעלי בן כ36 אדם עיניני שקט לא מרבה לדבר וגם כאשר הוא מדבר הוא נדלק מאוד בקלות , כלומר ישר הטונים עונים לו (הוא מודע לזה ) בנוסף המון דברים לו ברמה שאם הוא לא יסדר אותם זה לא נותן לו מנוח לדוגמה אם תמונה תיהיה עקומה , יקום ויסדר אותה אם השטיח עקום יקום ויסדר אותו לאחרונה בשל מצב כלכלי קצת יותר אתגרי מבחינתנו הוא יותר לחוץ פחות שמח , כמעט שלא מחייך הסכים ללכת לפסיכיאטר מה יכולים לתת לו?

23/10/2013 | 23:18 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום מור, ראשית, עלי להגיד לך שכדי לענות לשאלה הזו צריך שבעלך ייבדק קודם ורק אז יוכל מי שיבדוק אותו לתת המלצות. מה שאני כותב כאן זה רק בגדר מידע כללי ולא המלצה לטיפול. תרופות ממשפחת ה- SSRI (משפחת הפרוזאק) יכולות לעזור גם לדיכאון (אדם שכמעט לא מחייך, פחות שמח ויותר לחוץ) וגם לכפייתיות (מוכרח לסדר דברים). אולי זה מה שיציעו לו בסוף.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה