תופעות לוואי אסטו

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

21/10/2013 | 10:15 | מאת: א

שלום דר"גבריאל ברקאי ילדתי לפני חודשיים בת מקסימב, לאחר הלידה נתקפתי בחרדות. הגעתי לפסיכיאטרית שנתנה לי טיפול באסטו 10 מ"ג. ביום רביעי אני אהיה כחודש עם האסטו ישל לי תופעות לוואי מהכדור בעיקר סחרחורות טשטוש ראייה וחולשה לאורך כל היום. האם אלו תופעות נורמליות בשלב זה? האם יעברו? האם ללכת לרופאה?לחכות בסבלנות אינני יודעת איך להמשיך במיוחד שעוד כחודש וחצי אני חוזרת לעבודה. תודה אשמח לקבל תשובה בדיקות דם שלי תקינות לחלוטין

23/10/2013 | 07:21 | מאת: ד"ר גבריאל ברקאי

שלום א, מזל טוב. לשאלותייך: האם אלו תופעות נורמליות בשלב זה? כן. סביר להניח שאלו תופעות לוואי של הטיפול. תופעות לוואי מופיעות בדרך כלל בתקופה הראשונה לטיפול. האם יעברו? סביר להניח. תופעות לוואי דועכות בדרך כלל מאליהן גם אם ממשיכים את הטיפול באותו מינון. האם ללכת לרופאה? ראשית צריך שתהיי במעקב פסכיאטרי גם אם הכל בסדר. מעבר לכך, אם תופעות הלוואי הן בלתי נסבלות או שחולפים כבר 6 שבועות של טיפול ועדיין לא הרגשת שום שיפור, צריך להתייעץ עם הרופאה מה לעשות הלאה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה